Als u voor de aankoop van een woning een hypotheek aanvraagt, heeft u vrijwel altijd een taxatierapport nodig. De hypotheekverstrekker beoordeelt aan de hand van het taxatierapport of u de lening krijgt.

Een taxatierapport is een objectieve waardebepaling, opgesteld door een beëdigde en gecertificeerde makelaar. Wij kijken bij het taxeren onder meer naar de staat van onderhoud van een woning, de inhoud, indeling, kwaliteit van gebruikte materialen, de ligging en isolatie en omgevingsfactoren zoals de nabijheid van snelwegen, scholen en winkelcentra.

Taxatie voor andere doelen

  • Als u uw eigen woning wilt verkopen, kunt u die laten taxeren om de vraagprijs vast te stellen. U kunt dit ook doen door een vrijblijvend verkoopadvies aan te vragen.
  • Als u een huis erft, kunnen wij met het oog op de successiebelasting een taxatierapport opmaken.
  • Als een huis gedwongen verkocht moet worden, is de executiewaarde van belang. Deze wordt bepaald op basis van een taxatierapport.
  • Als u uw hypotheek oversluit heeft de bank vaak ook een taxatierapport nodig. Dit is afhankelijk van het bedrag dat u wilt herfinancieren.

Kosten

Wilt u weten wat de kosten van een taxatie zijn, neemt u dan even contact met ons op.

NWWI-kwaliteitslabel

Vaak willen hypotheekverstrekkers alleen taxatierapporten die zijn uitgevoerd door taxateurs met het kwaliteitslabel van het NWWI (het Nederlands Woning Waarde Instituut). Bij ons is dit geen probleem: wij kunnen een door het NWWI gevalideerd taxatierapport voor u verzorgen.

Vraag direct een NWWI-taxatierapport aan.

Taxateurs Unie

U kunt ook een taxatieopdracht invoeren via Taxateurs Unie, een onafhankelijke partij voor alle partijen op de markt voor onroerend goed taxaties.

Vraag direct een tu-taxatierapport aan.