Mijn favorieten

Aankoopmakelaar

Als u een woning koopt, wilt u zeker weten dat u op de hoogte bent van alle belangrijke zaken. Is het huis bouwkundig in orde? Zijn er bouw- of herinrichtingsplannen in de omgeving van het huis? Is de vraagprijs realistisch?

NOUWEN Makelaardij helpt u als aankoopmakelaar bij het kopen van een nieuwe woning. Van het oriënteren op de markt en het bezichtigen, tot en met het onderhandelen en de (juridische) afwikkeling van de koop. Wij kunnen op ieder moment instappen, u bepaalt zelf wanneer u ons inschakelt.

Intake en zoektocht
U bent zich aan het oriënteren op de mogelijkheden. We maken een afspraak bij u thuis of op ons kantoor en bespreken uw wensen. Vervolgens gaan we voor u op zoek naar een geschikte woning. Dit doen we op basis van no cure, no pay: levert de zoektocht niets op, dan bent u ons ook niets verschuldigd. U wordt regelmatig op de hoogte gehouden van nieuw woningaanbod dat aansluit bij uw wensen. Heeft u interesse in een van deze woningen, dan maken wij zo snel mogelijk een afspraak bij de verkopend makelaar.

Bezichtiging en advies
Meegaan naar bezichtigingen is één van de belangrijkste taken van een aankoopmakelaar. Vanuit onze expertise kijken we onder meer naar de bouwkundige staat van de woning en factoren in de omgeving. Zijn er bijvoorbeeld plannen voor nieuwbouw waardoor uw uitzicht verandert? Daarnaast stellen we vast hoe courant (gewild) uw woning is, omdat dit invloed heeft op de waarde van het huis. Bovendien bekijken wij voor u of er sprake is van bodemverontreiniging, funderingsproblemen of juridische belemmeringen (bijvoorbeeld: u wilt een bedrijf aan huis maar dit mag niet). Op basis hiervan adviseren wij u over de aankoop van de woning. En ook: is de vraagprijs wel reëel?

Onderhandeling
Besluit u een huis te kopen, dan volgen de onderhandelingen over de prijs. Veel kopers vinden het lastig om deze onderhandelingen aan te gaan. Begrijpelijk, want er komt meer bij kijken dan alleen de prijs: u kunt ook onderhandelen over de opleveringsdatum en het overnemen van roerende zaken zoals zonwering en vloeren. Samen met u bepalen we wat een reëel openingsbod is. Wij leiden vervolgens de onderhandeling. Uiteraard geheel in samenspraak met u.

Afhandeling
Als u met de verkoper een prijs heeft afgesproken, moet er nog veel worden geregeld. Wij houden voor u het overzicht en zorgen ervoor dat alles goed verloopt. Het gaat dan onder meer om het controleren van de koopakte, het verzorgen van de financiering en de begeleiding van de (juridische) overdracht.

Wilt u ons inschakelen als aankoopmakelaar of heeft u vragen over aankoopbegeleiding? Neem dan contact met ons op.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring